curses i travesses de muntanya
ropits.com

UTMB: Ultra-Trail du Mont-Blanc

  • 3 països
  • 158 quilòmetres
  • 8500 m de desnivell positiu i 8500 de negatiu
  • Menys de 45 hores

Contingut:

perfil:

anar a dalt de la pàgina

El Mont Maudit i el Mont Blanc. Perquè estan allà.Foto Lisa Cockburn. ampliar
 
A la pasta party. D'esquerra a dreta el Josep-Ma de ropits.com i el Ramon, el Xavi i el Joan de Torelló. ampliar
 
A la pasta party. D'esquerra a dreta el Xesc Terés, la seva nena Silvia, l'Albert Zorilla, l'ànima del YWNRA, la Lisa Cockburn, el Ricard Bonastre, el Roque Lucas, el Jaume Teres, el Manuel Real, la Begonya, la Rosa i el nen seu i del Xesc el Ricard. ampliar
 
El Mont Blanc des de Chamonix. ampliar
 
L'alegria inconscient abans de la sortida. De esquerra a dreta (sols adults): Josep Maria Barnes, Josep Sicart, Paco Robles, Ramon Anglada, Roger Sicart, Xesc Terés, Jaume Terés, Marta Oliveró, Josep Artigas i Albert Zorilla. Foto Lisa Cockburn. ampliar
 
Nervis, aglomeració i moltíssim públic a la sortida. Foto per Lisa Cockburn. ampliar
 
Pujada desde les Houches al Col de Voza. Foto Rosa Belles, Nuria Ortíz, Anaïs Panosa ampliar
 
Massis del Mont Blanc des del Col de la Balme. Foto Rosa, Nuria, Anaïs ampliar
 
Cap al Col de la Seigne Foto Rosa, Nuria, Anaïs ampliar
 
La sortida de Courmayeur cap el refugi Bertone ja s'empina abans de sortir del poble. Foto Lisa Cockburn ampliar
 
Un dels molts camins en zig-zag de pujada, en aquest cas la dura pujada de Courmayeur al Refugi Bertone. ampliar
 
Els corredors es veuen minúsculs davant la inmensitat d'aquestes muntanyes. ampliar
 
El Pep-Lluís amb la samarreta del seu sponsor i les glaceres al fons. ampliar
 
Roca i glaç al camí trencacames entre el Refugi Bertone i el Bonatti. ampliar
 
Vall de Ferret Foto Rosa, Nuria, Anaïs ampliar
 
Una de les milers de senyals que indiquen el camí, un marcatge immillorable. ampliar
 
Cares llargues i molts abandonaments la segona nit però també cares alegres com la del Paco Robles que desprès de 120km sembla com si anès de passeig per la rambla. Foto Lisa Cockburn ampliar
 
El Paco, i el Jaume saludant el Pelayo Gonzàlez (centre). Foto Lisa Cockburn ampliar
 
Glacier de Trient Foto Rosa, Nuria, Anaïs ampliar
 
El Pep-Lluís (esquerra) i el Josep-Ma. a dalt de Les Tseppes, l'objectiu d'arribar semblava per primer cop a l'abast. ampliar
 
La última llarga baixada cap a Vallorcine amb moltíssim fang de la pluja intermitent que ens va acompanyar des del dissabte a les 6. ampliar
 
L'arribada és realment especial, una gentada animant. El Ramon Anglada, la Marta Oliveró i l'Albert Zorilla creuant la línia de meta. Foto revista Trail ampliar
 
L'arribada del Josep Maria i el Pep-Lluís Foto organització ampliar
 
El millor de la travessa: l'ambient de companyerisme i fer nous amics. D'esquerra a dreta el Pep-Lluís, el Josep Massaguer, la Lisa i el Jaume. ampliar
 
 

descripció

Pel qui s'ha mogut una mica per la muntanya amb veure els 8500 metres de desnivell positiu ja es pot imaginar per on va la cosa.

Les muntanyes són excepcionals. Quan arribes a Chamonix i veus les immenses glaceres que baixen del Mont Blanc veus de seguida que allò no hi és al Pirineu. No obstant es camina molt de nit i si a sobra el temps no acompanya com va passar al 2006 les estones de gaudir del paisatge són limitades. A més amb la duresa de la prova és difícil cap al final estar per altres temes que no siguin acabar.

El més remarcable d'aquest trail és probablement l'ambient, a la sortida, a l'arribada i a molts punts intermitjos, moltíssima gent animant. A l'arribada, encara que triguis més de 40 hores com nosaltres, hi ha una gentada impressionant els últims 200m estan vallats en pla Tour de France i tot-hom en crida i t'anima. Just abans de la tanca un home va venir corrent cap a mí semblava tan entusiasmat de que la meva arribada que estava convençut que havia de ser algun conegut però mel vaig mirar i no el coneixia de res simplement animava a tot-hom amb aquella energia.

Els avituallaments estan bastant bé, no són molt variats i a molts els plàtans ja no hi eren però són bastant decents. Es pot passar sense menjar res o quasi res entre avituallaments. Amb una ampolla de mig litre es pot fer la travessa entre avituallaments si no fa dies de molta calor.

Amb bon temps el terreny és bastant amable, fonamentalment camins bons de muntanya, alguna pista i algun enllaç en asfalt. És una mica incòmode la baixada del coll de Bonhome i la pujada a Bovine. Si plou com ens va passar a nosaltres el camins s'enfanguen i els fan bastant penosos, tant de pujada com de baixada.

La diferència d'alçades, d'hores del dia i de l'estat del temps fa que hi hagi oscil·lacions tèrmiques importants, com ja passa a la majoria de proves llargues en muntanya. Nosaltres vam estar sota zero i amb glaç a la nit al Coll de Bonhome i al de la Seigne i amb calor a Courmayeur.

La nit dura de les 9 de la nit a les 6:15 de la matinada aproximadament.

Hi ha un nombre molt alt de no arribats. Al 2005 van arribar 700 de 2000 i als 2006 1100 de 2500. La majoria de no arribats són per fora de control, gent amb el fons una mica just que els fan anar molt lents a les pujades de la segona meitat i que acaben abandonant o donant fora de control. També molta gent preparada que abandona per passar-se de ritme o bé per alguna lesió.

Cal tenir en compte que el temps de tall és a la sortida del control, no a l'arribada. Aquest fet va representar la desqualificació de Ricard Bonastre i Roque Lucas que van arribar amb quasi una hora de marge a Courmayeur però van sortir tres minuts desprès del tall i no van poder continuar.

No crec que ningú abandoni per la son de dos dies sense dormir, vas una mica atontat però el problema són les cames, no la son.

anar a dalt de la pàgina

crònica

Per Marta Oliveró

Sóc al centre de Chamonix rodejada de 2500 corredors tots amb el dorsal de l'UTMB. Vaig bé amb les malles pirates? Surto amb jaqueta o només amb samarreta? Porto les sabatilles ben cordades? Quants gels poso a la bossa de del camel? Porto els pals ja llargs? Em sembla que torno a tenir pipí... Sento la Catherine Poletti que parla, veig per la pantalla en Christophe Jaquerod, en Marco Olmo, en Vincent Delabarre .... Comença la música i la pell s'em posa de gallina, tremolo. Agafo la ma d'en Josep i tots dos estem glaçats, em diu “Acabaràs, has entrenat per això, només cal que vagis fent”. Per sort donen la sortida i comencem a córrer pels carrers de Chamonix plens de gent. El camí és fàcil els primers 8 qm fins a Les Houches. Només cal reservar forces. Amb en Ramon hem decidit anar plegats tota l’estona.

Ara ve la primera pujada, 650 metres en 5 qm fins al Col de Voza, serveix per fer-se una primera idea del que serà aixó. Hi arribo amb una mica més de 2 hores. I ara a baixar tot el que havíem pujat, fins La Villette, en 7 qm. Seguim amb lleugeres pujades i baixades per camins amples fins que quedem completament parats: “bouchon”. Resulta que el camí s’ha fet estret i som molta gent. Els darrers qm fins Les Contamines són realment lents. Són quasi les 12 quan arribem a aquest avituallament important. I ara? Doncs toca la primera pujada realment forta, cal anar a la Croix du Bonhomme a 2500 metres. Se que em passaré una bona estona pujant.

Quan arribo a dalt toca baixar i com que ha plogut hi ha molt de fang i rellisca. És de nit i ja portem uns quants quilòmetres. És qüestió d’anar fent. Desprès de quasi 10 hores arribo a Les Chapieux, el qm 44, on hi ha un avituallament molt bo. La sopa amb fesols passa d’alló més bé. Tinc molt de fred. Ja hi ha gent que ha plegat i gent estirada als matalassos. Menjo pa amb embotit i formatge i bec coca-cola, la beguda que només prenc a les marxes però que em va molt bé.M’abrigo bé, se que farà molt de fred al sortir encara que toca pujar. Ara els desnivell és de 1000 metres, em prenc un gel. Primer per carretera, desprès pista i cada vegada el camí es fa més estret. Encara fem alguna baixada fins que agafem un corriol que va fent ziga-zagues i puja i puja i puja i puja .... recordo la pàjara que em va agafar aquí fa 2 anys i tinc un estranya sensació de por. Es fa de dia tot pujant. Finalment, després de 12 hores i mitja sóc a la frontera amb Itàlia. Al 2004 em van filmar asseguda a terra menjant. Aquest vegada estic molt millor. M’aturo per gaudir-ho i agafar forces a aprofito a fer un pipí i justament passa l’helicòpter, espero no sortir així al vídeo.

Vinga, a baixar, que surtin els entrenaments d’estones baixant que m’ha aconsellat en Josep. Passo molta gent fins al refugi Elisabetta. Demano un espresso però em diuen que només tenen cafè longo, que hi farem. És dels pocs cafès que prenc, em fa por agafar cagarrines. I segueixo corrent fins al pont Combal on comença la pujada a l’Arète de Mont-Favre. Tampoc arriba mai aquesta aresta i és que noto l’alçada, tinc mal de cap, estic ben marejada i no m’hi veig gaire be. Però apreto les dents i segueixo, pas a pas tot s’acaba. Tornem-hi a baixar fins Col Chécrouit. Quin lloc tan agradable i quin menjar tant bo. I continuem baixant tant pel dret com podem fins a Courmayeur, un dels punts on tenim una bossa de recanvi, portem 72 qm. Aquí hi ha molts amics seguidors que ens animen però fa molta calor. Em quedo amb samarreta màniga curta. Vull marxar ràpid, és el meu punt negre on vaig plegar fa dos anys.

Ara comença la cursa que han fet els de l’altre cursa. Comencem a pujar. Sé que són 800 metres de desnivell en 5 qm, molts durs. Com totes les pujades agafo una pas sense parar, tinc que afluixar una mica però no m’aturo. Desprès d’una 1 i mitja sóc al Refugi Bertone i ... estic feta pols. M’estiro a la gespa i no tinc forces per res. Mare meva el que m’espera! I truca el Josep des d’el Grand Col de Ferret dient-me que no es troba be. Penso seriosament tornar enrere a Courmayeur però per què? Això seria com al 2004 que vaig plegar sense cap raó i aquest any estic convençuda que seguiré fins que em facin fora. Doncs menjo i bec i començo a poc a poc el preciós camí a 2000 metres d’alçada amb vistes impressionants dels massís del Montblanc. Faig algunes paradetes per agafar forces, menjo una mica i recordo tots els entrenaments que he fet pensant en l’UTMB. Així, desprès d’una parell d’horetes arribo al refugi Bonatti, molt bonic. Ara una mica més pel mateix corriol i a baix hi ha Arnuva. Una horeta més i ja hi sóc.

Ara toca la pujada al mític Grand Col de Ferret, n’he sentit parlar tantes vegades. El Josep m’el ha explicat un munt de cops. Comença a ploure. Ens ha aguantat el temps 17 hores. Truco al Josep i li dic on sóc. La veritat és que estic emocionada. M’he imaginat tantes vegades ser aquí. Em poso la capelina i ben abrigada pas a pas cap a l’aresta on es veuen unes formiguetes petitones que es belluguen, els corredors que tinc per davant. És la darrera pujada que falta fins a més de 2500 metres. Rebo un sms del tt, amb el servei de la organització ell sap ben bé on sóc i com que coneix el camí em dona ànims Calculo un parell d’hores d’anar pujant. Sento clarament al Josep que em va dient: “montez, montez”, suposo que començo a notar els efectes del cansament però m’ajuda molt. Plou molt, tot és ple de fang i quan arribo al Col només hi ha un pobre home tapat com pot que apunta el dorsal. Sóc a Suïssa!

Ara hi ha 20 qm de baixada, a córrer tant com puc vigilant per no caure. Tot és aigua i fang. M’aturo un moment a La Peulaz i segueixo fins a La Fouly. Menjo i bec, em poso el frontal per què són les 8 i aviat farà falta. Doncs a córrer fins a Praz de Fort. Hi ha gent dormint als marges. Una mica més de baixada i comença la pujada a Champex. Aquest no he mirat de quan era però se que és forteta pel que m’ha dit en Josep. A les 11 de la nit arribo al segon punt on tinc bossa de recanvi i el segon punt on molta gent plega. Em canvio només la samarreta. Els peus van be i prefereixo no tocar-los. Fa unes hores duia les malles xopes però ara són seques. Millor no remenar res.

Ens trobem amb l’Albert, en Josep i en Roger i decidim fer plegats aquesta segona nit. Ens acompanyarà en Toni que fa de guia excepcional.Sortim de Champex. El meu cap diu que aquest any sí, que acabaré però falten 41 qm i un parell de pujades dures. Calculem unes 12 hores.Comencem la pujada a Bovine, pedres i aigua. Sento molt soroll d’aigua i de tant en tant una pedra que cau i sona molt lluny però només miro a terra, segueixo els peus d’en Toni. Recordo totes les vegades que m’en ha parlat en Josep, la quantitat d’aigua que hi havia al 2003 i m’arriba un sms d’en tt dient-me que a Bovine és on ell va estar a punt de plegar. Començo a veure a terra uns dibuixets molt macos, uns animalons que em parlen i m’animen, em fan l’ullet i tot d’una rellisco i m’en adono que això tant agradable és efecte de la són i que més val que pari atenció si no vull caure. No s’acaba mai aquests pujada. Seguim per pedres, faig servir les mans de tant en tant. I quan finalment sembla que ja no puja, el caminet és llarg i no arriba el control. I quan arriba el control estic glaçada. Hi ha una tenda amb una estufeta. És perillós. Millor no estar-s’hi gaire per què sinó no podrem continuar. Si la pujada ha estat difícil, com serà la baixada? Doncs cada vegada rellisca més, molt amb compte, segueixo les passes d’en Toni però veig moltes figures estranyes. Ja es veuen les cases, ja hi som! Doncs no, vaja, no som a Trient on pensava per què veig un senyal que diu “Trient 30 minutes”. Doncs apa, a seguir. Però tot arriba. Ja som a Trient. Portem 132 qm i quasi 34 hores.Ara toca la darrera pujada forta. Cap a Les Tseppes. Aquesta pujada és més dreta que la de Bovine però de més bon fer. Arriba el control. Plou moltíssim. Parlo amb el Josep, ja ha arribat. Em diu que la baixada és pitjor de fang que l’anterior.

Seguim pujant i a dalt hi ha un tros pla, ja no cal frontal però com plou i quin vent que fa. Estic glaçada, no noto les mans. M’afanyo tant com puc a baixar, a 2000 metres no crec que fessin gaires graus de temperatura. Al principi hi ha molt de fang però amb aigua i puc córrer força be. Al cap d’una estona el fang és espès, s’enganxa a les sabatilles i vas per terra.A les 8 del matí som a Vallorcine. Vinga que el Col de Montets és molt fàcil. I cap a Argentière, no arriba mai, és un camí, un tros de carretera, tornem al camí ... ja vull arribar a Chamonix.Per fi Argentière, hi ha un pa amb formatge que hi canten els àngels i dona forces per continuar.

El camí fins a Chamonix, aquests darrers 9 qm són per un camí de terra amb un munt de pujades i baixades. Es fa etern. Em truca en Josep a veure si m’espera a l’arribada o més a prop. Tinc moltes ganes de veure’l i li demano que vingui caminant. Em diu que quan comenci a baixar ja hi sóc. Corro i el veig. M’abraço emocionada. Els darrers metres els fem agafats de la ma amb l’Albert i en Ramon. En Josep i en Roger agafen la senyera. Quina arribada! Després de 41 hores i 12 minuts hem acabat l’ultra trail del Montblanc. Encara s’em posa la pell de gallina quan ho escric.

Fa 3 anys que el Josep va acabar la primera edició de l’UTMB, jo el seguia des de Sant Esteve d’en Bas i vaig pensar que volia tenir aquestes sensacions algun dia. Vaig començar a fer proves ultra: 50 qm de Terrassa, Rupit-Taradell... seguint amb proves més llargues, el Cromanyó, les 24 hores, el Mercantour, la marxa romànica, la Matagalls Montserrat, els Cavalls del Vent, els Carros de Foc, la Núria-Queralt, els matxos, els 100 de Saint Nazaire ... i un munt d’entrenaments de 5-6 hores per Castellterçol, la Vall d’en Bas, la Vall de Núria ... Totes les recomanacions d’aquest capsigrany que tinc pe company han donat resultat. Potser no és tant capsigrany!

Llegir més cròniques

anar a dalt de la pàgina

entrenament, per Xesc Terés

El pla d'entrenament del Xesc Terés, per aconseguir els seus magnífics 31:02

El meu entrenament per l'UTMB comença 12 setmanes abans, desprès d'un periòde de descans actiu de la Marató de Sables on vaig participar el passat Abril.

Reparteixo les 12 setmanes en tres cicles de 4 setmanes, tres progressives en augment en quant a quilometratge i la quarta de recuperació.

Primer Cicle

  • Tres sessions setmanals de natació de 1000/1500 suaus per relaxar la musculatura.

  • Dos sessions de carrera contínua suau de 50/70 minuts per terreny pla, més una de 2/3 hores per bosc.

  • Una sessió per muntanya (amb pals) alternant carrera/marxa a peu de 4/5 hores.

  • Una sessió de mountain bike de 1 hora / 1 hora 1/2 de recuperació.

  • Faig la marxa dels Matxos i la Núria Queralt com a entrenament ràpid.

 Segon Cicle

  • Tres sessions setmanals de natació de 1100/1600 suaus per relaxar la musculatura.

  • Dos sessions de carrera contínua suau de 60/90 minuts per terreny pla, més una de 3/4 hores per bosc.

  • Una sessió per muntanya (amb pals) alternant carrera/marxa a peu de 4/6 hores.

  • Una sessió de mountain bike de 1 hora / 1 hora 1/2 de recuperació.

  • Faig la travessa Cavalls de Vent com a entrenament ràpid.

Tercer Cicle

Aquest és el cicle en que més he dubtat perquè en mig tenia les vacances i volia compensar però tenia molta por de descansar massa i perdre les bones sensacions que tenia.

L'últim entrenament del segon cicle va ser la Cavalls del Vent i lo que vaig fer va ser:

  • Setmana del 31.07.06 al 06.08.06: 2 dies de descans, sols estiraments i massatge, 2 dies de trotar 50 minuts; 2 dies de rodar 20 minuts més alguns canvis de ritme de 2 minuts algo més ràpids (són els primers que faig en tota la preparació) més una sortida en bici de 2 hores super suau. Res de natació.

  • Setmana del 07.08.06 al 13.08.06: 2 dies de descans igual que la setmana anterior; una sortida a Vallter amb el meu germà de 3 hores amb desnivell alternant carrera/marxa (amb pals); 2 entrenaments de canvis de ritme com la setmana anterior; 1 dia de córrer 40 minuts molt suau i un altre de caminar tota la família per Itàlia. Tampoc res de natació ni de bici.

  • Setmana del 14.08.06 al 20.08.06: 2 dies de descans, sols estiraments, 2 dies de 20 minuts de trotar amb 4 canvis de ritme de 2 minuts, 1 dia de 50 minuts alternant carrera/marxa en un bosc amb toboganes però sense desnivell (sense pals) 2 dies de caminar amb la família per diferents ciutats i parcs d'atraccions amb els nens i el màxim d'estiraments possibles.

  • Setmana del 21.08.06 fins el dia de la cursa. El 21 i 22 vaig córrer mitja hora i desprès faig 5 progressius de 80 metres, els 23 descanso, el 24 corro 15 minuts i torno a fer els progresius, el 25 descans i els 26 és el dia de l'UTMB.

anar a dalt de la pàgina

resultats 2006:

Name  Firstname Club  
ANGLADA ramon OLIMPIC MANLLEU 41:12
ARANDA SANCHEZ Xavier CENTRE EXCURSIONISTA TORELLO No arribat
ARTIGAS ALANA Josep MAIMAKANSU 34:44
BARNES Josep Maria YWNRA 43:28
BARRIACH GAYA JAUME TROTE-EXTREM 41:14
BARRIACH GAYA JOAN JOSEP TROTE-EXTREM 41:14
BASART Josep M. ROPITS.COM/MONTECARLO RUNNERS 42:44
BENAVENT MICOLA Josep Maria TROTE-EXTREM No arribat
CADENA BROTO Xavier FEEC (CATALUNYA) No arribat
CALLE PUIGBO Joan CENTRE EXCURSIONISTA TORELLO No arribat
CAVALLE Consol   No arribat
COMAS BAROY Ramon CENTRE EXCURSIONISTA TORELLO 31:04
CONILL Carles SMAAAC/C.T. AGUAVERDE 43:37
BOSCH GUIRAO Francesc GRATANUVOLS MONTSENY 41:11
GALLARDO MIGUEL ANGEL ELS XULIUS No arribat
GARROSSET GORGAS Jaume TROTE-EXTREM 38:13
GONZALEZ ALONSO pelayo UNIO MUNTANYENCA ERAMPRUNYA 35:11
HERNANDEZ ALEJANDRO CLUB ORIENTACION MONTSANT 42:15
ARMENGAU FERNÁNDEZ Jordi CLUB ESQUI BERGUEDA (CEB) 28:53
SICART MARTINEZ Josep YWNRA TEAM 41:11
LLONCH CASASAMPERA Enric CENTRE EXCURSIONISTA TORELLO 23:53
LUCAS Roque JAS No arribat
REAL PEREZ Manuel CLUB ATLETICO CASTELLAR Praz de Fort (21:41)
MOLINET Pep-Lluís HP/ROPITS.COM 42:44
OLIVERO SERRAT Marta MAIMAKANSU 41:12
PARRA TORRES JUAN JOSÉ EXCURSIONISTA DE GRACIA (BARCELONA) No arribat
FLAQUE Pere   42:07
BONASTRE VERDAGUER Ricard YWNRA No arribat
RIEROLA CASADEVALL Ramon CENTRE EXCURSIONISTA TORELLO 35:21
ROBLES Adan C N CALDES 35:11
SICART MARTINEZ Roger YWNRA TEAM 41:11
ROQUE FABREGO Ferran GRUP EXCURSIONISTA MANLLEU 28:53
SAMPERE Vicenç ROPITS.COM/MONTECARLO RUNNERS No arribat
SENSERRICH PASAN Jaume UNIO MUNTANYENCA ERAMPRUNYA 35:11
TERES FRANCESC YWNRA 31:02
TERES JAUME YWNRA 35:35
ZORRILLA albert YWNRA 41:11

Classificació completa any 2006, veure també utmb live

anar a dalt de la pàgina

càlculs de temps de pas

Fulla de càlcul per fer càlculs de temps a la travessa (format MS Excel). Entres el temps objectiu, les parades previstes als avituallaments, la relació entre ritme inicial i final i et calcula el temps de pas objectiu a tots els controls.

anar a dalt de la pàgina

llibres de ruta oficial (roadbooks)

anar a dalt de la pàgina

recursos, links i dades de la cursa

anar a dalt de la pàgina

extracte del llibre de ruta i reglament

Llibre de cursa any 2006 (en vermell, canvis respecte 2005 o actualitzacions a aquesta pàgina)

Programa:

  • Sortida: A Chamonix, el divendres 25 d'agost a les 7 de la tarda exactament.
  • Temps màxim: 45 hores

Ètica de la cursa: respecte per tu i els demés, respecte a la natura, compartir i ser solidari, explorar els propis límits, no premis en metàl·lic.

Extracte de les normes:

La major part segueix el GR als voltants del Mont Blanc

Edat mínima 20 anys, 2500 corredors màxim

Cada corredor pot preparar 2 bosses (amb roba de recanvi, equipament, ...) que l'organització portarà a Courmayeur i Champex. Els pals no es poden posar a les bosses.

La inscripció no inclou el transport, per exemple de Courmayeur o Champex a Chamonix si fos necessari.

Material:

  • Material obligatori (inspecció al principi i durant la cursa):
    • Com a mínim 1 litre d'aigua
    • Dos frontals o llanternes amb piles de recanvi
    • Manta d'emergència
    • Xiulet
    • Vena adhesiva elàstica (tipus Tensoplast®)
    • Menjar de reserva
    • Jaqueta impermeable per alçada o mal temps
    • Malles llargues o pantaló llarg
    • Gorra
    • Document d'identitat
  • Molt recomanable: Guants, roba d'abrig, telèfon GSM amb opció roaming a França, Itàlia i Suissa
  • Aconsellable: Pals

Avituallaments: El principi de la cursa és en semi auto-suficiència alimentària. Hi ha uns 15 avituallaments de begudes i menjar, per ser consumits en el mateix lloc. Això també vol dir que el corredor no pot ser acompanyat i no pot rebre ajuda dels seus companys excepte als punts aprovats.

Hi ha walkie talkies de seguretat, especialment a cada coll. Un equip mèdic preparat per intervenir mentre duri la cursa. Els metges oficials poden impedir que algú en males condicions continui la cursa i treure el seu dorsal.

Classificacions:

  • 158km: Uns llista general única per tot el tour. La llista inclourà també els corredors que sobrepassin el km 102 (La Fouly). Tots els classificats rebran premi. Els corredors que facin tot el circuit rebran un premi especial.
  • 86km: Sols el que arribin a Chamonix es classificaran. Tots els classificats rebran un premi.

Hi ha una competició per equips, basada en la classificació individuals dels participants, el "Karlesking challenge"

Raons per desqualificació: Qualsevol que trenqui les regles o la ètica de la cursa. El dorsal ha de ser completament visible i el nom dels patrocinadors no pot ser modificat o amagat.

Per raons de seguretat l'organització es reserva el dret de modificar els temps límits, d'anular la cursa o oferir un itinerari alternatiu.

Els organitzadors estan coberts per una assegurança de responsabilitat civil. Cada participant ha d'estar cobert per la seva pròpia assegurança d'accident que ha de cobrir els costos de rescat i evacuació de muntanya a França, Itàlia i Suïssa, incloent tots els tipus de transport entre ells l'helicòpter.

Cal presentar un certificat mèdic abans del 31 de juliol, el certificat ha de tenir menys d'un any. Si no es fa això la inscripció no es tindrà en compte. El certificat haurà de certificar explícitament una bona condició per la pràctica competitiva a curses de muntanya de llarga distància.

Hi haurà un control mèdic obligatori a Courmayeur i Champex per tots els corredors que vulguin continuar.

Hi haurà temps límits de pas als principals punts (Les Contamines, Refuge Elisabetta, Courmayeur, Arnuva, Champex-Lac, Trient, Vallorcine) que es definiran i seran comunicats al llibre de cursa.

Organització a CHAPPIEUX, COURMAYEUR, CHAMPEX-LAC AND CHAMONIX, en aquestes poblacions cada corredor podrà:

  • A Courmayeru i Champex, recuperar una bossa que el corredor ha de donar a l'organització abans de la sortida, per poder agafar alguna pesa de roba addicional, especialment per la nit
  • Prendre un menjar calent
  • Fer servir els servies mèdics (metges, massatgistes, podòlegs)
  • Dutxar-se amb aigua calenta
  • Fer servir un lloc de descans (llits de campanya amb llençols)

Punts importants a recordar:

  • El certificat mèdic s'ha d'enviar per correu o fax abans de la cursa.
  • Cal presentar tot el material obligatori i conservar-ho durant tota la cursa
  • Cal lliurar signada la declaració d'honor justificant que estàs preparat i que estàs en condicions mèdiques i físiques per prendre part a l'ultra trail.
  • Portar suficients diners per algun imprevist o per poder agafar els autobusos que et portaran a Contamines, Chapieux, Courmayer o Champex (el transport a un preu reduït de 5 euros no està inclòs en el cost de la inscripció)

anar a dalt de la pàgina

llibre de piades

obrir el llibre de piades a una finestra nova

anar a dalt de la pàgina

anar a dalt d'aquesta pàgina curses i travesses de muntanya (principal) niu del ropit (inici del web) serra de tramuntana a peu en un dia deixa els teus comentaris al llibre de visites contacta'm per e-mail